2013 m. kovo 4 d., pirmadienis

Monitoringas


Terminas „monitoringas“ logistikoje reiškia sistemingą krovinio sekimą bei informacijos rinkimą. Monitoringas taip pat apima tolimesnės raidos prognozavimą remiantis turimais duomenimis.

Norint atlikti monitoringą – reikia turėti kvalifikuotą įrangos priežiūros personalą, gebantį tos įrangos pagalba rinkti reikiamą informaciją. Taip pat reikalingi specialūs matavimo prietaisai bei įranga, gebanti įrašyti ir persiųsti duomenis, bei tinklas, kuriame informacija yra renkama.

Pagrindinis monitoringo tikslas – krovinių pervežimo didinimas. Šis tikslas pasiekiamas augant krovinių gabenimo užsakymų skaičiui, taip pat krovinių kiekio augimui, iš šios veiklos gaunamų pajamų didėjimui ir pan.

Monitoringas būna dviejų rūšių:

  • Reaktyvinis. Jis siejamas su nelaimingų atsitikimų registravimu ir tyrinėjimu. Reaktyvinis monitoringas matuoja neteisingai atliktus veiksmus.
  • Aktyvus . Jis vykdomas tikrinant procedūrų laikymąsi.

Monitoringas dar gali būti vadinamas „aktyviuoju sekimu“. Tas sekimas vyksta stebint bei tikrinant, kaip laikomasi procedūrų, taip pat yra tikrinami reikalingi dokumentai.

Monitoringo pagalba galima per atstumą stebėti maršrutą, kuriuo juda kroviniu pakrauta transporto priemonė. Tai matydami užsakovai gali būti ramūs , kad jų prekės yra saugios ir gabenamos ten, kur reikia. Paprastai klientai netgi gali stebėti krovinio judėjimą patys. Tereikia įvesti prisijungimo duomenis į tam tikrą internetinį puslapį.

Taigi, kad ir koks geras dalykas yra pasitikėjimas – tačiau kontrolė dar niekada nepamaišė. Gabenant krovinius saugumas yra vienas svarbiausių kokybiško pervežimo kriterijų.

1 komentaras:

  1. Krovinių sistemos paremtos monitoringu pripažintos vienos efektyviausių sistemų optimizuoti visą logistikos sistemą..

    AtsakytiPanaikinti